En personlig hälsning från östafrika via ActionAid

ActionAid hälsning från östafrika

Vi fick denna hälsning via ActionAid idag och vill sprida deras hälsning och vädjan vidare till Er våra kunder och läsare av bloggen.

Här kommer en personlig hälsning från 29-åriga Zeinabu i Kenya i Östafrika, där just nu 12,4 miljoner människor är i akut behov av nödhjälp.

“Jambo! Jag heter Zeinabu Guyo. Jag är änka och bor tillsammans med mina två barn och barnbarn i nordöstra Kenya. Våra senaste två regnperioderna har varit mycket dåliga och därför har vi nu ingen mat. Tidigare hade vi boskap – kor och getter – men av dem finns ingenting kvar. Brist på vatten är ett stort problem eftersom det är så dyrt att fylla våra dunkar. Vi tvättar inte längre. Allt vatten vi får måste vi dricka, och det är fortfarande inte tillräckligt.

Vi hade inte överlevt om vi inte fått mat av ActionAid som delat ut majs, bönor, gröt och matlagningsolja. Men det är fortfarande svårt. Vi går ändå till sängs hungriga varje kväll. Jag sjunger för de små när de gråter, men det slutar ändå alltid med att de gråter sig till sömns.

Särskilt barnen lider av hunger och av att inte har tillräckligt att dricka. Det är svårt att göra något alls när du är hungrig och törstig hela tiden. Jag hoppas att saker och ting kommer att förändras.”

ActionAid har hittills nått 250 000 människor i Kenya och Somaliland med mat och vatten. Men behovet av hjälp är fortfarande akut. Människor lider av hunger och brist på vatten. Antalet undernärda barn stiger mycket snabbt. 

Du kan hjälpa till – ge en bidrag till katastrofhjälpen.

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Välgörenhetsorganisationer och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s