PRfektkontors kunders bidrag till WWF

Vad händer egentligen med pengarna som vi skänker till våra välgörenhetsorganisationer?

Det är inte helt enkelt att vet exakt vad varje krona går till eftersom organisationerna jobbar med så många projekt. WWF har t.ex. ett projekt som vi tycker är mycket intressant och det är Drottningsholmsappellen. I huvuddrag handla uppropet om att minska gapet mellan vad vi förbrukar och vad jorden tål. Få med städerna på tåget för hållbar stadsutveckling. Ställ om energisystemet mot 80 procent förnybar energi till 2030. Halvera koldioxidfotavtrycket från transporter, boende och mat till 2020. Följande citat om meningen med detta låter intressant.

Uppropet kommer att undertecknas av företag, kommuner, organisationer och forskare som vill främja lösningar för hållbar utveckling och friska ekosystem. Drottningholmsappellen ligger sedan som grund för de årliga tankesmedjor som WWF kommer att bjuda in till. Målsättningen är att hitta nya samhällsövergripande lösningar för de utmaningar vi står inför.

Eftersom både näringsliv, forskare, organisationer och stat är med så finns potential att få till förändringar och att det blir årligen återkommande konferenser skapar kontinuitet.

Vi hoppas att vårt gemensamma bidrag som kommer av kopieringspapper, pennor, pärmar toner osv kan bli en del av en positiv förändring.

Vi letar även efter lösningar att möjliggöra en bättre transparens i var pengarna som vi skänker verkligen går och det bästa alternativet som vi hittat hittills är akvo.org där man verkligen kan följa vad som händer i de projekt som man är med och finansierar. Vi hoppas kunna visa på ett samarbete efter sommaren. För en försmak kan Ni gå in på deras sida och titta på flera projekt som finansieras genom deras organisation.

Kom gärna med synpunkter eller tips om Ni vet andra organisationer också.

PRfekta hälsningar

Annonser
Det här inlägget postades i Välgörenhetsorganisationer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s