PRfekt Kontors digitala strategi?

Behöver man finnas tillgänglig hela tiden, 24/7?

Svaret på frågan har vi ingen aning om men det känns inte så troligt enligt våra egna tankar.

Vi hade förmånen att få delta på Vinterminglet, en konferans om sociala medier, framtidstrender och en möjlighet att träffa personer vilka är intresserade av sociala webben i stort. I inbjudan stog det bl.a.

På Vinterminglet är minglandet och nätverkandet det viktigaste på dagordningen.
På Vinterminglet kan du både lyssna till och diskutera med kunnigt folk.
På Vinterminglet kan du hitta nya kontakter, samarbetspartner och kunder

Ett ganska spännande fenomen som vi upptäckte är alla personers splittrade fokus. Man får vara glad om man kan hålla någons blick och uppmärksamhet i 2 minuter för efter det börjar blicken flacka vidare mot IPhones, Ipads för att se vad som händer på andra ställen än just där man är för tillfället. Blickarna börjar även flacka vidare mot andra personer för att se så att man inte missar några andra personer som är intressantare att prata med. Jag vet inte om det är livsnödvändigt att konstant hålla kolla på facebook, twitter, RSS flöden m.m. Jag tror och även hoppas på att det sist och slutligen fortfarande är viktigt att leva i nuet eller nysset som min gamla mentor Kenth Bergman envisades kalla det för. Det är viktigt att stanna upp, reflektera och göra rätt saker som är viktiga för Dig själv. Människan är inte skapt för att hålla tusen bollar i luften utan det som händer är att det skapar stress. Om man missar något så är nog det inte hela världen för hjärnan har nog svårt att ta in all information ändå utan att man spär på med onödigt brus, för är det verkligen så viktigt att få reda på vad någon ätit till middag, var de tagit senaste ölen, vilka de träffat, nya konferenser som sker, senaste apparna etc. etc.

Jag vet inte svaret på ovanstående men för oss känns det viktigast att få vårt företag att generera möjligheten att förändra några människors tillvaro på jorden och då inte nödvändigtvis att de får tillgång till facebook utan att de får mat för dagen, rent vatten, möjlighet till skolgång, sjukvård och en tryggare tillvaro. Detta inslag från TED tycker jag beskriver situationen träffande.

Vi kommer fortfarande att röra oss perifiert inom sociala medier för att se var vi hittar den verkliga nyttan med att vara där men räkna inte med att vi svarar momentant på twitter eller facebook innan vi hittar den fullständiga meningen med det.

Vill Ni nå oss är fortfarande det säkraste sättet att slå oss en signal, vi älskar att prata om varför vi startat detta äventyr och lyssna på hur vi kan hjälpa varandra.

Annonser
Det här inlägget postades i Inspiration, Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s