Sverige kan bidra till ny vision för en hållbar värld

Den här veckan har ledande Nobelpristagare, forskare, politiker och företagsledare träffats i Stockholm för ett Nobelpristagarsymposium. Symposiet, 3rd Nobel Laureate Symposium on Global Sustainability, ska ange prioriteringarna för en utveckling där världens ekonomier kan utvecklas inom säkra gränser för miljön.

Resultatet från mötet har inte lett till några konkreta åtgärder än men den det känns otroligt inspirerande att dessa möten sker och med personer som har möjlighet att påverka och bidra med sina kunskaper inom forskning, företagsledande eller möjlighet till lagstiftande.

Aldrig tidigare har mänskligheten utarmat jordens ekosystem och naturresurser så snabbt. Fram till nyligen såg vi inte konsekvenserna av denna ohållbara globala utveckling, och vi utgick länge från att planeten var stark nog för att trotsa människans miljöpåverkan.

Nu vet vi att vi har överskridit hållbara gränser för klimat, naturresurser och ekosystem, vilket påverkar förutsättningarna för människans levnadsvillkor. Det är ett gemensamt ansvar att bättre förvalta det globala naturkapitalet. Arktis smälter i allt snabbare takt, världens hav försuras av våra utsläpp och världens landbaserade ekosystem förlorar sin förmåga att ta upp och hålla kvar växthusgaser.

Samtidigt har vi en värld som svälter och hungrar efter utveckling och tillväxt. Utvecklingsklyftorna är stora. Ovanpå den miljöförstörande ekonomiska utveckling som industrialiseringens första århundraden redan inneburit kommer befolkningsökning och nödvändig ökning av välfärd i många fattiga länder att ytterligare öka påfrestningarna. Sammantaget skapar detta en påverkan på jordklotet som är ohållbar. Det fortsatta slitaget av klimat- och ekosystem riskerar att direkt hota välfärdsmål och utvecklingsansträngningar.

Forskningen om människans påverkan på vår miljö visar entydigt att världen behöver en ny vision för global hållbar utveckling.

Läs hela artikeln här.

Var kommer Prfekt Kontor in i bilden?

Vi vet att vi inte själva kan förändra världen men vi kan vara en del i en nödvändig förändring. Genom att Ni som handlar av oss möjliggör att vi kan stötta organisationer som arbetar med dessa frågor varje dag både gällande miljöfrågor samt fattigdomsbekämpning, bidrar även Ni till denna förändring.

Vi försöker även hjälpa Er med att underlätta inköp av miljöanpassade produkter.

Ni behöver inte själva tänka på detta eftersom vi erbjuder Er vanliga produkter som behövs för kontoret och så får ni välgörenheten på köpet.

Om Ni har tips som kan göra oss som leverantör ännu bättre så tveka inte att kontakta oss.

Ha en PRfekt dag

Annonser
Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s