The Story of Stuff

Jag tycker denna video är riktigt intressant eftersom den på ett enkelt sätt förklarar vad som är fel med det sätt som vi lever idag. Vi kan inte fortsätta att exploatera naturtillgångar, människor och tro att allt ska lösa sig. Det sker en stor förändring runt om i världen idag. Många börjar få upp ögonen och förstå att vi lever i en global värld, klimatförändringar, miljöförstöring, orättvisor bekämpas dagligen av organisationer och eldsjälar. Det finns mycket att ändra på och mycket att lära om hur man själv kan påverka och vilka val man själv kan göra för att vara en del an denna positiva förändring.

Det som vi kan göra med PRfekt kontor är t.ex. att hjälp Er att välja produkter som är tillverkade på ett för miljön hållbart sätt och genom att kryssa i rutan visa endast miljöartiklar i webshopen som filtreras dessa artiklar ut från de 12.000 artiklar som finns att tillgå. Självklart finns det inte än miljöartiklar för alla produkter men det kommer fler och fler för varje dag. I vissa fall är dessa lite dyrare i inköp men då är de inte heller tillverkade med onödiga kemikalier, fabrikerna som tillverkar dessa arbetar aktivt med att reducera avfall, utsläpp och vattenförbrukning etc.

För min del vill jag fokusera på de sista 30 sekunder i filmen där det pratas om att det finns bättre vägar och bättre val och där har jag massor att lära. Det känns osm det är spännande tider som vi lever i för tillfället och vi får alla se hur utveckling framöver kommer att bli.

Jag ser ljust på framtiden trots alla dystra rapporter som kablas ut i världen, det är fortfarande människor som gör valen och förhoppningsvis börjar fler och fler förstå sin egen lilla roll i ekorrhjulet och aktivt väljer en hållbarare livsstil.

PRfekta funderingar en onsdagkväll

Annonser
Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s