För en dryg vecka sedan tog världens resurser slut

I lördags, den 21 augusti, hade vi konsumerat så mycket resurser som jorden klarar av att producera för hela året. Både DN och Världsnaturfonden hade uppmärksammat detta.

– På mindre än 9 månader gör vi av med resurserna som det tar 12 månader för naturen att återskapa. Om alla skulle leva som svenskarna skulle vi behöva nästan tre jordklot och om den amerikanska livsstilen spred sig globalt skulle vi behöva mer än fem jordklot, säger Carina Borgström-Hansson, projektledare för ekologiska fotavtryck på WWF.

Det känns som det är dags att börja vakna upp. Den livsstil som vi har för tillfället är inte hållbar och det är nu som det är dags att börja förändringen mot ett hållbart samhälle. Om vi lyfter blicken fram mot 2050 och ca 9 miljarder invånare på planeten så inser man hur ohållbar situationen är.

Det är mycket som behöver ändras och en person som är duktig på att förklara är Hans Rosling. Se hans tal angående befolkningsökningen som är att vänta.

Vi får hoppas att alla hjälper till att förändra resursutnyttjandet så att vi åter hittar en balans som räcker till för alla och att alla får möjlighet att leva ett drägligt liv.

Vi får hoppas att vi får uppleva dagen då vi kan sätta in det E vi saknar i vårt namn så vi får uppleva en pErfekt balans, men så länge som vi inte hittar lösningen på alla problem så får vi leva med PRfekt Kontor som namn.

Men det finns självklart hopp för planeten och en bra illustration är följande.

/ Empatiska hälsningar från PRfekt

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized, Välgörenhetsorganisationer och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s