Lilla klimatmålet Telge Energi

 Hörde en radioreklamjingel imorse om att Telge Energi har en sommarkampanj angående CO2 målen.
Det jag fastnade för var delen i jingeln ”lite mindre Kyoto och lite mer många bäckar små”, Det är precis så jag känner för det som vi håller på med. När vi pratat om vår ide om att starta ett företag för att kunna skänka pengar på en regelbunden basis så har vissa personer haft invändningar om hur vi borde göra allt och framför allt detta kring hur vi skall skänka pengar och till vilka. Vissa har ifrågasatt hur vi vet att de pengar som vi skänker verkligen kommer fram. Någon sa att de hellre skulle åka ner själva till någon by i t.ex. Afrika för att lämna övre pengarna direkt. Vår ambition i början är att skänka pengar till organisationer med )= konton, då vet vi att det finns en viss kontroll i alla fall även fast det inte är en garanti. Med Röda Korset i bakhuvudet så vet man att ingenting går att garantera. Men det viktiga för oss är att vi skänker pengar på regelbunden basis och då tror jag att det är mycket effektivare att gå genom väletablerade organisationer som har kanalerna in redan upprättade. Och framför allt så ser vi till att skänka pengar och inte enbart tala om det, att gå från tanke till handling.

Vi har redan gjort vår första donation och även tecknat avtal med en annan organisation där vi förbundit oss att minst skänka 10.000:- under nästa år. Vi kommer skriva mer om detta på bloggen, så det är bara att hålla utkik.

Nedan följer ett citat från Telge Enegis lillaklimatmål. Om Ni vill så kan Ni gå in själva och göra deras lilla semestertest för att se vad Ni kan göra för att hjälpa till att reducera CO2 belastningen.

Visst är det skönt att prata om ett renare klimat. Men det är ännu skönare att åstadkomma det. Sen kanske man inte orkar byta till isoleringsglas och tilläggsisolera vinden mitt i sommaren. Eller rädda hela planeten på en gång. Så här är ett klimatmål som är lite mindre Kyoto och lite mer ”många bäckar små”. Ett klimatmål där ditt eget CO2-löfte faktiskt räknas och gör
skillnad.

/ PRfekta sommarhälsningar

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s